\"فيروز پرويزيان\" ادامه داد: تاکنون مطالعات بافت دهدشت به صورت کامل و جامع، مورد بررسي قرار نگرفته، تنها در سالهاي 70- 1367 مطالعاتي بر روي بافت صورت گرفت و تا امروز ديگر هيچ فعاليت جدي بر روي اين بافت تاريخي انجام نشده است.
وي افزود: براساس شواهد موجود 50 تا 60 درصد بافت دهدشت به دوره ايلخاني تعلق دارد، اما در لايههاي زيرين پيهاي بناهاي موجود، پيهايي قديميتر موجود است که نشان از قدمت ديرينتر اين بافت تاريخي دارد.
پرويزيان تصريح کرد: اين پايگاه بهدنبال بستن قرار داد طرح جامع ساماندهي بافت است که نتيجه آن ميتواند مطالعات در مورد بافت دهدشت را کامل کند. همچنين با شناسايي پتانسيلهاي موجود در بافت، ميتوان براي آينده راهکارهايي در نظر گرفته شود که شامل احيا، ساماندهي و پويايي بافت است.
وي از مشکلات پيش آمده ميان پايگاه دهدشت و سازمان ميراث فرهنگي کهگيلويه و بويراحمد خبرداد و گفت: پايگاه نميداند که جذب نيروي انساني بايد از سازمان ميراث فرهنگي تهران يا سازمان ميراث فرهنگي استان صورت بگيرد و طرف پايگاه کدام سازمان است که اين مشکل اکثر پايگاههاي ميراث فرهنگي است. زماني که موضوع بستن قراردادها و اعتبارات پايگاه حل شود، پايگاه ميتواند بهعنوان مرکز پژوهش فعاليت کند.
بنابراين گزارش، بافت تاريخي دهدشت در استان کهگيلويه و بويراحمد قرار دارد و مورخان بر اين اعتقادند که قدمت شهر تاريخي دهدشت به هزاره 3 و 4 ق. م ميرسد.
M/H/117
انتهای پیام/